1. toukokuuta 2009

Peruna-pekonikeitto

Perussosekeitto pekonilla säväytettynä - kevyempi versio tulee palvikinkusta. Tätä söi miesväkikin mielellään (ihme!!). Seurana oli yrttivoipatonkia pakastealtaasta.



140 g pekonia
150 g purjoa
8 perunaa
n. 1 l kasvislientä
1 tl kirveliä
suolaa
valkopippuria
1 rkl silputtua persiljaa
loraus ranskankermaa

1. Kuori ja paloittele perunat, suikaloi purjo
2. Kuullota purjo kattilassa ja lisää perunat. Sekoittele hetki. Lisää pippuri
3. Lisää kasvislientä sen verran että kasvikset väljästi peittyvät ja mausta kirvelillä. Keitä kypsäksi ja soseuta sauvasekoittimella
5. Paista pekoni rapeaksi (ja valuta ylimääräinen rasva) ja lisää keittoon
6. Lisää loraus ranskankermaa ja silputtu persilja. Tarkista maku ja kuumenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti