1. toukokuuta 2009

Kukkakaalicurry

(Edit: 7.10.2025) Ihanan maukas ja lämmittävä kasvisruoka, joka myös täyttää vatsan! Tämä on tarkoitettu syötäväksi tämmöisenään kananmunalohkojen ja ohutleivän kera. Minä kaipasin myös hieman hiilareita ja söin curryni nuudeleiden kera – ei ihan autenttista, mutta omalle lautaselle voi annoksensa onneksi koota ihan oman maun mukaan. Mikäli täyteläisiä makuja haluaa pehmentää, voi tähän lisätä vielä lurauksen kookosmaitoa.








 

 

 

 

 

 

 

2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl öljyä
1 tl curryjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
2 tl paprikajauhetta
5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 rkl tomaattipyreetä
1 pieni kukkakaali
1 prk säilöttyjä kikherneitä
(pari kourallista tuoretta pinaattia)
(1 dl kookosmaitoa)
1 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
(suolaa)

1. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkana. Pehmitä ne öljyssä öljyssä kasarissa
2. Lisää curry, inkivääri, paprikajauhe ja tomaattipyree ja kuumenna minuutin verran
3. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi
4. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää ne kasariin ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kukkakaali on napakan kypsää. Lisää halutessasi pinaatti ja kookosmaito
5. Sekoita suurus ja lisää se ruuan joukkoon. Kuumenna kunnes sakenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti