30. toukokuuta 2009

Kana-nuudelikeitto

(EDIT: 20.11.2025). Vanhojen arkistojen kaivelu jatkuu ja nyt vuorossa oli broileria keitossa. Kuva ei hivellyt silmää (eikä hivele tämä uusikaan), mutta olin kirjoittanut, että tämä keitto oli maukasta. Eli uuteen testiin siis ja jälleen oli maukasta! Edelleen ihmettelen keiton mahtavaa makua siihen nähden, että eihän tähän mitään kummoisia aineksia edes tule. Tämä on myös keiton etu: vähillä aineksilla keitto valmistuu nopeasti arkiseen ruokapöytäänkin. Edelleen jatkoon!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
0,5 tl pippuria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua ruohosipulia
1 prk säilöttyjä tomaatteja (san marzano)
400 g broilerin suikaleita (maustamattomia)
1 pss pikanuudeleita
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
 (suolaa)
 

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa öljyssä

2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja mausteet ja keitä pari minuuttia

3. Paloittele tomaatit ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi

4. Lisää kattilaan broilerin suikaleet ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Keittele pari minuuttia ja lisää nuudelit

5. Kun nuudelit ja broileri ovat kypsiä, lisää keittoon vielä kerma ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti