19. helmikuuta 2010

Currypyörykät

Taas on tehty lihapyöryköitä! Tuo on kyllä semmoista ruokaa joka uppoaa kaikille meidän perheessä (ja se on kyllä suorastaan ihme!). Vaihtelun vuoksi ja oman mielenterveytenikin kannalta välillä pitää saada vaihtelua perinteisiin pyöryköihin ja hieman iloa ja eloa tuohon arkiseen ruuanlaittoon. Tässä jälleen yksi vastaus siihen! Itse maustoin hieman kesysti pyörykät curryllä, tuo ohjeen 3 tl tuntui melko huimalta määrältä! Varmaankin n. 1,5 tl laitoin ja enemmän olisi saanut olla! Pullia pyöritellesäni mietin että raastettu omena olis saattanu olla tämän taikinan seassa melko hyvää...



1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 sipuli
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
1 kananmuna
2 rkl tomaattipyreetä
3 tl currya
2 tl timjamia
1 tl suolaa
mustapippurirouhetta
700 g naudan jauhelihaa

Sekoita korppujauho kermaan ja anna turvota hetkinen. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kypsennä uunissa 175 asteessa reilu puolisen tuntia - pullien koosta tietenkin riippuen.

2 kommenttia:

  1. Kokeiltu on ja hyvä ohje onkin. Seuraavaksi aattelin kokeilla kananjauhelihasta ja käyttää jotain maustettua ruokakermaa, esim. kookos-lime tuon kanan kanssa ja Kipparia tavallisen jauhelihan kanssa. Siinä oot oikeassa että currya pitää olla! Yks hyvä konsti on myös että jos ei halua suolapähkinöitä käyttää niin käyttää sipulirouhetta. Äitee teki niin ja olivat hyviä...

    VastaaPoista
  2. Eiks sitä maustettua kermaa oo joku tomaatti-mozzarellakin (tai joku vastaava)? Se vois toimia naudan lihan kaverina kans! Cashew-pähkinät vois olla kivoja tuon broilerinjauhelihan kans!

    VastaaPoista