10. helmikuuta 2010

Juustoinen metwurstikeitto

Nyt alkaa pikkuhiljaa löytyä taas kokkailuintoa - ja bloggaamisintoa myös. Eilisen illan vietin rentoutuen blogien parissa ja lueskellen seuraamieni blogien kuulumisia. Ihania uusia ohjeita siirtyi "testattavien" kansioon ja pari uutta kivaa blogiakin löysin (esim. Voisilmäpeliä ja Varsinainen talousihme). Uusia ohjeita ja ideoita pursuu tiedostot, kaapit ja digiboksi mutta ajattelin nyt kuitenkin avata oman hyväksi havaitun arkistoni. Omasta kansiosta ja alunperin jostain joskus löydetty keiton ohje tulee tässä.



2 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
100 g purjoa
100 g metwurstia
n. 3 perunaa
0,5 tl paprikajauhetta
1 prk tomaattimurskaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 rkl hunajaa
2 dl pätkäspagettia
150 g sulatejuustoa

1. Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä kattilan pohjalla
2. Lisää paloiteltu makkara ja paprikajauhe. Kypsennä hetki
3. Kuori ja paloittele perunat ja lisää kattilaan. Kypsennä jälleen hetki
4. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta. Keittele viitisen minuuttia
5. Lisää pasta ja keitä kypsäksi
6. Lisää juusto ja kuumenna kunnes se sulaa.

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä kivaa tuolla ekalla kurssikerralla, lähdetään ensi syksynä sitten jollekkin kokkikurssille yhdessä! :) Herkullista keittoa olet tehnyt, nam. Rakettispagettia kun ei pentuna saanut, niin nyt sit aikuisena on pakko sitä ostaa välillä :D

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta kuulostava keitto, pannaanpas korvan taa ohje.

    VastaaPoista
  3. Mikähän taika tuossa rakettispagetissa on kun se on niiiiiin hyvää! Oisko siinä sit jotain flashbackejä lapsuuteen! Harvinaista herkkua se oli meilläki sillon, perusmakaronilla mentiin!

    Vieläki muistan miten hyvää pikaruokaa äiti kerran pentuna ollessa teki: ihan vaan rakettispagittia oli ja siinä seassa kaupan lihapyöryköitä (joita niitäkä en muista että hirmu usein ois meillä syöty)! Varmaan oli pasta reilussa lihaliemessä keitetty. Se makuelämys on jostain syystä jääny mieleen! (Tosin ei maistuis tänä päivänä!)

    VastaaPoista