13. huhtikuuta 2010

Pancakes

Sattuipa silmääni ihan tuoreeltaan Rouva Pippurin postaus amerikkalaisista pannukakuista. Itsellänikin on ohje tähän kyseiseen herkkuun ja kertaalleen olen sitä kokeillut. Muistikuvani siitä oli jokseenkin työläs - en tiedä miksi... En kuitenkaan kaivellut omaa ohjettani esille vertaillakseni vaan päätin että tämä on se oikea kunnollinen ohje! Vaikka olin käynyt aamulla ruokakaupassa ja vaikka isäntä oli käynyt vielä sen jälkeen ostamassa pari unohtamaani asiaa polkaisin pyörällä kaupaan vielä kertaalleen ostamaan purkin kermaviiliä ja vaahterasiirappia. (Olipas vaahterasiirappi muuten tyyristä!). Esikoinen olikin jo hyvän aikaa puhunut että Pipsa Possussa tehtiin pannukakkuja ja niiden päälle tuli siirappia ja että semmoista pitäisi saada. Teinpä sitten lauantai-iltana saunan jälkeen perheelle (oikein terveellistä) iltapalaa - toki ensin piti syödä se pakollinen pala leipää...


(kuva: dona)

2 dl kermaviiliä
3 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paistamiseen voita
Tarjoiluun vaahterasiirappia

1. Sekoita kulhossa kermaviili, puolet maidosta, sokeri ja muna
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne maitoseokseen. Sekoita
3. Lisää lopuksi loput maidosta ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Paista pannukakut voissa pannulla. Varo laittamasta liikaa taikinaa sillä pannukakut kohoavat hyvin
5. Tarjoa lämpiminä vaahterasiirapin kera

2 kommenttia:

  1. Enpä ole koskaan miettinyt ohjetta amerikkalaisiin pannukakkuihin kun täällä on niin kätevää ostaa vaan valmis boksi sitä ainesta ja sekoittaa siihen neste+öljy ja munat. En itse ole mikään hirveä pannukakkujen ystävä mutta on ne välillä ihan hyviä jos sekoittaa taikinan joukkoon esim. mustikoita ja tarjoilee vaikka tuoreiden mansikoiden kera.

    VastaaPoista
  2. Mie jotenki vieroksun noita valmispakkauksia, vaikka en oo tainnu ikinä ees oikeesti kattoa että mitä ne sisältää! No nää on ainaki ihan helppoja tehä vaikka kokonaan itekki! Noita mustikkaisia pannukakkuja pitäis itekki kokeilla joku kerta, niitä kun niin kehutaan! Mustikka vaan ei oo miun lempparimarja leivonnassa niin ei tuu niin helposti testailtua!

    VastaaPoista