20. toukokuuta 2010

Aurinkoinen katkarapupasta

Isäntä oli harrastusreissulla koko päivän ja me sitten poikien kanssa herkuttelimme katkaravuilla. Harvinaista herkkua meidän perheessä! Kaivelin ”sieltä täältä saksittujen” –lootasta pastan ohjeen ja aloin tehdä. No, eipä menny taas ihan putkeen, piti korvata sitä sun tätä kaikella ihan muulla. Lopputulos oli kuitenkin aivan loistava ja maistui myös muksuille! (Kuva ei oo kovinkaan onnistunut: oli järkkäristä akku loppu ja piti turvautua pokkariin!)



maustetahna:

4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa (tai kourallinen tuoretta)
2 rkl juustoraastetta (käytin mozzarellaa, mutta joku vähemmän sulava eli venyvä ois tähän parempi!)
0,25 dl oliiviöljyä
0,5 dl öljyä aurinkokuivattujen tomaattien purkista
1 valkosipulin kynsi
2 tl thai-currytahnaa

lisäksi:
400 g fettuccinea tai muuta nauhapastaa
180 g katkarapuja
mustapippuria
rucolaa

1. Soseuta tahnan ainekset
2. Laita pasta kiehumaan, pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kuumenna korkealaitaisella pannulla tilkka öljyä ja kypsennä katkarapuja siinä pari minuuttia. Lisää pannulle tahna ja pyöräyttele pari minuuttia. Nosta pannu pois levyltä, laita kansi päälle ja jätä odottamaan pastaa
4. Valuta kypsä pasta ja kaada se katkarapuseoksen sekaan. Sekoittele ja mausta pippurilla
5. Tarjoa lisänä rucolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti