23. elokuuta 2010

Chop suey

Chop suey on kiinalaista keittiötä helpoimmillaan. Ruoka on lähtöisin amerikankiinalaisilta eli ei ole aivan kiinanmaalta peräisin. Pannulla paistetaan lihaa, kanaa tai katkarapuja, sekaan lisätään kasviksia ja tehdään suurustettu kastike. Maukasta!



1 rkl voita
300 g porsaan lihaa suikaleina
½ tl cayennepippuria
1 tl inkivääriä
1 purjon valkea osa (tai pari kevätsipulia)
1-2 valkosipulin kynttä
1 prk bambunversoja
1 vihreä paprika
lihalientä (tai kana- tai kasvis)
1 rkl soijakastiketta
suurustamiseen vettä ja maissjauhoja

1. Ruskista liha ja pannulla voissa. Mausta
2. Hienonna sipulit ja lisää pannulle. Anna kuullottua ja lisää sitten paloitellut paprika ja bambunversot
3. Lisää lihalientä sen verran että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Anna poreilla hiljalleen hetki.
4. Sekoita tilkkaseen kylmää vettä reilu ruokalusikallinen maissijauhoja ja kaada suurus ruuan sekaan. Mausta soijakastikkeella ja anna hautua hetki kannen alla

4 kommenttia:

  1. Hei jee, tätä pitää kokeilla! Mä haluaisin tehdä just tämmösiä tuokia enemmän, mut en tiedä mistä alottaa. Vaikuttaa tosi lupaavalta :)

    VastaaPoista
  2. Ja siitä kiva että on melkoisen helppo vaihdella raaka-aineita!

    VastaaPoista
  3. Niinpä, mulla ku ei toi paprika oikein mee alas.

    VastaaPoista
  4. Ananas vois olla kiva tässä, ja ihan perinteinen porkkana ohuina tikkuina.

    VastaaPoista