2. elokuuta 2010

Zebra-bars

Tuhti pläjäys suklaan ja juustokakun ystäville. Todella mehevän kosteat taikinat ja kaunis lopputulos. Leikkasin tarjolle pieniksi suupaloiksi koska ovat melko imeliä ja kaloreita on taas enemmän kuin laki sallii! Ohje on otettu Amerikan herkut –kirjasta.



brownietaikina:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,75 dl vehnäjauhoja

juustokakkutaikina:

200 g tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
0,25 tl vaniljasokeria

1. Voitele (tai vuoraa leivinpaperilla) nelikulmainen paistovuoka joka on kooltaan n. 20x20 cm
2. Valmista ensin brownietaikina: sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja nosta pois levyltä. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri ja jäähdytä vartin verran. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot
3. Valmista juustokakkutaikina: vatkaa ainekset sekaisin kulhossa
4. Levitä 2/3 brownietaikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle juustokakkutaikina ja nostele päällimmäiseksi loppu brownietaikina pieninä kekoina. Halutessasi voit vedellä taikinoita hieman sekaisin esimerkiksi hammastikulla jolloin pintaan tulee kaunis marmoroitu kuvio
5. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa paloiksi

3 kommenttia:

  1. ai vitsit kun näyttää hyvältä.
    Ei tällasia ohjeita saa näyttää mulle!

    Tänne eksyin pitkästä aikaa : outiilona :D

    VastaaPoista
  2. Minä saan ensi viikolla käsiini tuon Amerikan Herkut-kirjan, en malta odottaa että pääsen testailemaan reseptejä! =) Nuo browniespalat näyttävät todella ihanilta!

    VastaaPoista
  3. Outiilona: hyvä kun käyt kurkkimassa! Eikun leipomaan vaan! (Joko teit suklaakakkua?!?) ;)
    Anulilli: eikun kalorit vaan sit paukkumaan. On kyllä tosi maukas tuo kirja!

    VastaaPoista