7. lokakuuta 2010

Mysi Lahtinen – Käden käänteessä

Tämän kirjan löytäminen oli jonkinasteista kohtaloa! Kävin kuopuksen kanssa kirjastossa tarkoituksena vain palauttaa kirjoja ja katsoa olisiko seuraava osa Uppo-Nallea hyllyssä paikalla. Rattaiden kanssa survouduin kirjastoon joka oli yllättävän täynnä. ”Pääväylä” oli tukossa joten lähdin puikkelehtimaan hyllyjen välistä. No johan siihenkin eteen tuli tukoksi joku rouva tutkailemaan sesonkikirjojen hyllyä. Hän pudotti jonkun kirjan lattialle ja kumartui sitä nostamaan. Pikaisesti vilkaisin hyllyä ja silmiini sattui tämä kirja joka oli jostain kumman syystä käsityökirjojen seassa ja vielä puoliksi piiloutuneena. Nappasin kirjan käteeni ja selasin pikaisesti – simppeliltä näytti. Lainasin kirjan ja oitis kotona selasin ohjeet tarkemmin läpi.



Kirja sisältää ohjeita nopeaan arkiruokaa ja lupaa että ruoka on pöydässä puolessa tunnissa – ilman puolivalmisteiden tai eineksien käyttöä. Nyt ei kukaan enää voi väittää että ei ehdi laittaa ruokaa! Kirja on mukavan kokoinen ja kuvia on sopivasti. Ohjeet ovat selkeät ja ainesosaluettelot eivät ole pitkiä – no, ei voikaan olla jos ruoka on valmis puolessa tunnissa! Ohjeet on mitoitettu kahdelle hengelle eli neljän hengen perheelle hieman sitten joutuu säätämään. Kasvisruokaohjeita jäin melkein sadan ohjeen joukosta kaipaamaan – kasvisten osuus oli kuitattu muutamalla salaattiohjeella.



Muita Mysi Lahtisen keittokirjoja ovat mm. Intohimot hellallani (2002), Joulu (2003) ja Juhlat (2004). Tämän kirjan perusteella täytynee tutustua noihin muihinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti