8. lokakuuta 2010

Viinikastike spagetille (kera herkkutattien)

Ensimmäinen testattu ohje Mysi Lahtisen Käden käänteessä –kirjasta osoittautui aivan loistavaksi! Hapokasta viiniä, kirpakkaa piparjuurta, täyteläistä parmesaania ja pehmeän aromikasta tattia!! Pastataivas!!!

(Osallistuthan arvontaan!)



2-3 annosta

n. 20 g voita
1 pieni sipuli
mustapippuria
1 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa (käytin ranskankermaa)
125 g Cantadou piparjuurijuustoa
tuoretta persiljaa silputtuna
pari voinokaretta
parmesaaniraastetta

lisäksi:
nauhapastaa
herkkutattikuutioita
voita
suolaa ja pippuria

1. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi sienet ja paista pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä kannen alle odottamaan
2. Sulata voi kattilassa. Hienonna sipuli hienoksi silpuksi ja kuullota voissa pehmeäksi. Rouhi päälle mustapippuria ja sekoittele
3. Kaada kattilaan kasvisliemi ja valkoviini ja keitä kunnes nestettä on jäljellä puolet – eli viitisen minuuttia
4. Lisää kerma ja tuorejuusto kattilaan ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Kuumenna ja nosta pois levyltä
5. Mausta persiljalla ja voinokareilla.
6. Tarjoa kastike nauhapastan ja sienien kera ja ripottele päälle parmesaaniraastetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti