5. lokakuuta 2010

Chilikaali

Isännän chili-innostuksen tiimoilta testailin kasvislisuketta kaalista. Edelleen siis etsitään hyviä kasvislisukkeita talvea ajatellen kun tuo kurkku-tomaatti-paprika-salaatti-linja (joka meidän perheeseen upposi tänä kesänä kuin häkä) on sitten pidemmän aikaa katkolla. Juureksia ja muita läpi vuoden saatavia kasviksia täytyy opetella hyödyntämään monipuolisesti.

Arvonta edelleen käynnissä, vielä ehdit osallistua!



700-800 g valkokaalia
1 chili – vahvuus maun mukaan (laitoin jonkun oranssin)
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa

1. Hienonna kaali. Poista chilistä ja paprikasta siemenet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna valkosipuli
2. Kuumenna öljy kasarissa ja kiehauta chili ja valkosipuli siinä. Lisää kaali ja paprika ja kuullota miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia kunnes kaalista irtoaa hieman nestettä
3. Sekoita etikka, hunaja ja suola keskenään ja kaada kasvisten sekaan. Hauduta kannen alla kunnes kaali on kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti