27. lokakuuta 2010

Mintunmakuinen kurkkukeitto

Ensimmäinen ohje Lusikka soppaan -kurssin antia...

Kylmä keitto on ollut minulle jotenkin käsittämätön juttu. Miten ihmeessä kylmä kasviskeitto voi olla hyvää?!? Nyt voin todeta että helpostikin! Tämä jogurttipohjainen kurkkukeitto tuo mieleen tsatzikin ja hyvin pitkälti samoista aineista tämä keitto tehdäänkin. Kylmä keitto sopii mainiosti alkupalaksi tai hellepäivän kevyeksi lounaaksi.



1 iso kurkku
5 dl turkkilaista jogurttia
2 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua minttua
suolaa
mustapippuria

1. Kuori ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi. Laita kulhoon
2. Sekoita jogurtti, vesi ja öljy keskenään. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteet ja kaada kurkkukuutioiden sekaan
3. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua kylmässä pari tuntia ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti