24. lokakuuta 2010

Karamellisoituja viikunoita ja jäätelöä

Viikunailtapalani jälkkäriosuus oli Chocochilistä löytynyt jäätelöannos. Hieman yllättävää oli se, että suolaisen kinkun kanssa viikuna maistui makeammalta kuin tässä annoksessa vaikka päälle oli ripoteltu sokeria. Tämä tuntui myös hieman hankalalta syödä koska lusikka ei oikein viikunan kuoreen purrut ja hieman sula jäätelö ei taas haarukka-veitsiyhdistelmään oikein ottanut. Hyvää oli kuitenkin joskin tuo suolainen ruokalaji upposi paremmin.



tuoreita viikunoita
sokeria
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

1. Paloittele viikunat neljään osaan. Ripottele lohkoille sokeria ja laita ne uunipellille. Kuumenna uunissa 225 asteessa grillivastuksen alla viitisen minuuttia kunnes sokeri alkaa ottaa väriä
2. Tarjoa viikunalohkot kuumina jäätelön kera. Viimeistele annokset vaahterasiirapilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti