29. lokakuuta 2010

Poro-leipäjuustokeitto

Lusikka soppaan –kurssin antia edelleen!

Leipäjuusto ei kuulu suosikkiraaka-aineideni joukkoon. Maku leipäjuustossa on sinällään miellyttävän pehmeä ja mieto, mutta se narskuva rakenne tökkii. Keitossa juusto kuitenkin pehmeni mukavasti eikä ollut lainkaan narskuvaa. Tämä keitto on hieman juhlavampi soppa, oikein herkullinen!



300 g poronkäristyslihaa
1 sipuli
25 g voita
250 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (musta paketti)
1-1,5 l liha- tai kasvislientä
3 isohkoa perunaa
5 katajanmarjaa
1 tl mustapippuria
0,5 rkl soijakastiketta
200 g leipäjuustoa
persiljaa

1. Sulata käristysliha kuumassa padassa. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja voi. Anna lihan ruskistua ja sipulin kuullottua
2. Kuori ja paloittele perunat pieniksi kuutioiksi. Lisää lihan joukkoon lihaliemen kanssa. Lisää myös katajanmarjat, mustapippuri ja soijakastike. Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat lähes kypsiä
3. Paloittele sulatejuusto, lisää keittoon ja anna sulaa
4. Paloittele leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää ne keittoon. Anna niiden pehmentyä hetki. Viimeistele keitto persiljasilpulla

2 kommenttia:

  1. mmm aivan ihanan kuulonen soppa, harmi etten itse syö lihaa :D mutta tällä pitää kyllä ehdottomasti kerätä pisteitä kotona joku päivä (;

    VastaaPoista
  2. cua: tervetuloa lukijaksi! :) Voithan jättää lihan pois ja laittaa reilummin kasviksia, esim. porkkanaa ja lanttua. Teet semmoisen juustoisen kasviskeiton. :)

    VastaaPoista