26. huhtikuuta 2011

Jauhelihamuffinssit

Välillä ohje inventaarion ulkopuolelta. Iltapalamuffinsseja. Nam!



12 kpl

2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl vehnäleseitä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
100 g maustamatonta tuorejuustoa (tai sulatejuustoa)
2 rkl punaista pestoa (tai tomaattipyreetä + basilikaa)
0,5 tl pippuria
0,5 tl suolaa
juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulisilppu ja raastettu porkkana. Kuullottele hetki. Mausta ja lisää juusto. Sekoita tasaiseksi
2. Vatkaa kevyesti munien joukkoon rasva, maito ja siirappi
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi
4. Annostele taikinaa n. ruokalusikallinen voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai paperivuokiin ja lisää päälle n. ruokalusikallinen täytettä. Ripottele pinnalle juustoraastetta
5. Kypsennä 200 °/15-20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti