20. huhtikuuta 2011

Pesto-hunajabroileri

Olen aivan ihastunut broilerin paistileikkeisiin! Yleensä olen aina ostanut fileepihvejä tai -leikkeitä, mutta melko usein ne tuntuvat jokseenkin mauttomilta ja kuivilta – eli ne on todella helppo ylikypsentää. Ostin kerran rasiallisen paistileikkeitä ja totesin ne paljon maukkaammiksi ja mehevämmiksi. Harmi vaan että ainakaan meidän lähi-ässällä ei noita herkkupaloja ole saatavana kuin valmiiksi marinoituina. No, jostain pitää välillä aina tinkiä. Tässä ruuassa broileri sai seurakseen pestoa, valkosipulia ja smetanaa. Ei todellakaan voi mennä pieleen!



1 rs broilerin paistileikkeitä (oisko se 700g) (tai 4 broilerin rintafileetä)
2 rkl rasvaa
suolaa
mustapippuria
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl pestoa
1 rkl hunajaa
1 prk smetanaa

1. Paloittele broilerin palat pienemmiksi ja ruskista ne pannulla. Sirottele kypsään pintaan suolaa ja pippuria
2. Lisää pannuun valkosipuli, hunaja, pesto ja smetana
3. Kypsennä hiljaa hauduttaen kannen alla noin 10 min.

4 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista, jatkossa ehkä hieman asiallisemmin! :)

    VastaaPoista
  2. Erittäin maukkaita!
    Itse tein isolle porukalle lasagnevuoassa vähän mukaillen "olivian kana"-reseptiä. Ensin ruskistin leikkeet kokonaisina, sen jälkeen hautumaan uunivuokaan pariksi tunniksi miedolla lämmöllä kerma-smetana-liemeen. Mausteina soijakastike, hunaja, mustapippuri. Ensin tunti uunissa foliolla peitettynä, sen jälkeen lisäsin joukkoon baby-porkkanat (pakaste)ja paistetut herkkusienet sipulin kera, jonka jälkeen jatkoin vielä paistamista ilman kantta tunnin verran. Paljon maukkaampia tosiaan olivat kuin filee ja suussasulavan pehmeitä. Hyvä löytö!
    Hyvää kevättä :)
    t Satu

    VastaaPoista
  3. Aika herkulliselta kuulostaa!! Miulla oottaa pakastimessa kaks rasiaa leikkeitä taas. Ajattelin viikonloppuna ihan vaan pannulla paistaa ja tehdä satay-kastikkeen kaveriks. Helppo herkku!

    Kiitokset kommentoinnista ja hyvää kevättä sinulle Satu myös! :)

    VastaaPoista