5. huhtikuuta 2011

Tortillat

Tyttöjen ilta! Ohjelmassa Fresitaa ja maailmanparannusta. Ja pitäähän sitä tietysti jotain syödäkin, on se maailman parantaminen vaan kovaa työtä!

Nyt löytyi oikea hetki kokeilla kotitekoisia tortillalättyjä jotka ovatkin olleet testattavien listalla pitkään. Käytin taikinaan puolet maissijauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Taikinasta tuli pehmeä ja sitä oli helppo työstää, tuloksena maailman kaunein taikinapallero!

Kotitekoiset ja teolliset tortillat ovat kaksi aivan eri asiaa! Kotitekoisista puuttuu sitkeys ja lisäaineet ja tilalla on rutkasti enemmän makua! Itse olisin tykännyt enemmän hieman paksummista lätyistä, mutta sekin seikka on itse tehdessä helposti säädettävissä. Ohjeen tortilloihin nappasin Kädenväännöstä.



18 kpl

n. 9,5 dl vehnä- tai maissijauhoja tai niiden sekoitusta (laitoin puolet ja puolet)
1,5 tl suolaa
6 rkl voita
3-3,5 dl kiehuvaa vettä

1. Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa ja nypi joukkoon voi
2. Lisää kiehuva vesi ja sekoita ensin haarukalla ja jatka työtä käsin kun taikina on sopivasti jäähtynyt. Vaivaa 2-5 minuuttia. Jätä taikina lepäämään puoleksi tunniksi
3. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen osaan ja jokainen osa vielä kolmeen osaan. Kauli ohuiksi letuiksi.
4. Paista nopeasti kuumalla ja kuivalla pannulla, mieluiten valurautaisella koska pinnoitettu pannu saattaa kärsiä kuumuudesta. Käännä lettu kun pinta alkaa kuplia, eli noin 30 sek. kuluttua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti