23. helmikuuta 2012

Kasvislasagne

Vietin oikein tehokkaan vapaan viikonlopun tehden paljon rästissä olevia kotitöitä pois pyörimästä. Yksi rästihomma oli keittiön kaappien siivoaminen. Tyhjensin hieman astiavarastoani kirpputorilaatikkoon odottamaan eteenpäin myyntiä. Samalla tuli käytyä läpi kuiva-ainekaapit ja kerrankin sain iloisesti yllättyä siitä että mitään vanhentunutta tai pian vanhaksi menevää kaapeista ei löytynyt. Tarvikkeita on siis tullut hankittua järkevästi ja toisaalta yli jääneitä tuotteita on tullut jatkuvasti käytettyä pois. Hyvä niin!

Siivoilujen ohessa muistin tietenkin myös rentoutua keittiön puolella. Tällä kertaa kasvisruuan merkeissä – jota täytyisi opetella tekemään ja syömään useammin. Kovien pakkasten aikaan sulatin pakastimet ja löysin yhden unohtuneen rasian kurpitsasosetta. Pikainen pläräys reseptilaatikolle ja kurpitsan kohtaloksi koitui lasagne.



paahdetut kasvikset:
2 porkkanaa
2 paprikaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
rosmariinia
suolaa
pippuria

kastike:
2 prk tomaattimurskaa
3 dl kurpitsasosetta
persiljaa
basilikaa
suolaa
pippuria

lisäksi:
200 g pehmeää vuohenjuustoa
100 g parmesaania
lasagnelevyjä

1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja paloittele ne. Kuori ja viipaloi sipulit. Levitä kasvikset uunipellille, lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Paahda kasviksia 200 asteessa puolisen tuntia. Sekoita kertaalleen kypsennyksen aikana
2. Valmista kastike: kaada tomaattimurskat kattilaan ja sekoita joukkoon kurpitsasose sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Sekoita paahdetut kasvikset tomaattikastikkeen sekaan
4. Raasta parmesaani ja murustele vuohenjuusto
5. Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan: ensin tomaattikastiketta, sitten vuohenjuustoa ja parmesaania ja kerros lasagnelevyjä. Toista näin ja jätä päällimmäiseksi kerros juustoja
6. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia kunnes pasta on kypsää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti