29. helmikuuta 2012

Pinaattivelli

Kiireisen ja väsyttävän arkirumban keskellä olen yllätyksekseni huomannut tavallisten perusruokien suorastaan kutsuvan minua kokkaamaan. Yleensä olen mieluummin laittanut jotain uutta ja kokkaillut ohjeen kanssa. Peruspöperöiden tekeminen on tuntunut tympeältä pakkopullalta. Nykyään tuntuu että keittiön puolella on mukavampi mennä sieltä missä aita on matalin. Myös kukkaro kiittää perusruuista samoin kuin selkä kauppareissulla reppua kantaessa! Perusruuat valmistuvat usein muutamasta edullisesta raaka-aineesta. Pinaattivelli onkin varmaan yksi halvimmista ruuista riisi- ja perunavellien ohella. Vaikka noista kolmesta pinaattivelli on ehdoton suosikkini – ehkäpä lisukkeeksi tulevien kananmunien vuoksi - en edes muista milloin olen pinaattivelliä viimeksi tehnyt. Kyllä vaan maistui hyvältä!



100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
150 g pakastepinaattia
muskottipähkinää
valkopippuria
1 tl suolaa

lisäksi:
keitettyjä kananmunia

1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot
2. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen
3. Lisää jäinen pinaatti ja anna sen sulaa vellin sekaan. Lisää maitoa jos velli tuntuu liian paksulta – itse tykkään paksusta vellistä!
4. Mausta ripauksella muskottipähkinää ja valkopippuria sekä suolalla
5. Tarjoa kananmunien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti