1. helmikuuta 2012

Naudanliha-tattipata

Viikonloppuna hauduteltiin toiseenkin kertaan, tällä kertaa naudan paistia. Taas hyvinkin tavallinen lihakastike mutta jälleen kerran sain huomata että tavallinen on parasta. Mureaa lihaa, maukasta kastiketta ja perunamuusia reilulla voilla. Alkaa olla melko lähellä äidin tekemää!



nokare voita
tilkkanen öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 iso porkkana
400 g naudan paistia kuutioina
1 reilu rkl vehnäjauhoja
2 dl vahvaa lihalientä (otin pakastimesta joulukinkun paistolientä)
2 dl vettä
kourallinen kuivattuja tatteja
mustapippuria
rosmariinia

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuori ja viipaloi porkkana
2. Sulata voi kasarissa ja lisää joukkoon öljy. Kuullota kasviksia viitisen minuuttia
3. Lisää kasariin lihakuutiot ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi
4. Lisää nesteet ja mausteet ja murenna joukkoon myös sienet
5. Keittele miedolla lämmöllä kannen alla noin 1,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti