28. helmikuuta 2012

Kuhaa ja rakuunajuureksia

Maanantaiaamun ankeuteen toi hieman – tai siis aika paljonkin – piristystä työkaverin ojentama nyssäkkä joka sisälsi kaksi kuhafileetä. Työpäivä kului rattoisasti miettien mitä kuhalle laittaisi kaveriksi. Noin harvinainen herkkupala tietenkin vain paistetaan pannulla – väljässä voissa välillä valellen ja maustetaan suolalla ja pippurilla, mutta mikä olisi sopiva lisuke kotimaiselle kalaherkulle? Luonnollisesti tietenkin kotimaiset juurekset – simppelisti nekin pannulla paistaen. Kokonaisuuden olisi kruunannut vielä hieman hapokas ohut kastike, mutta aikalailla loistava makuelämys tämä oli näinkin!



2 annosta

2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
rakuunaa
2 kuhafileetä
voita

1. Kuori juurekset ja sipuli. Leikkaa sipuli puolikkaiksi renkaiksi. Vuole juureksista nauhoja kuorimaveitsellä
2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja laita juurekset kypsymään. Lisää joukkoon myös rakuuna. Sekoittele välillä jotta kasvikset kypsyvät tasaiseksi
3. Sulata voi toisella paistinpannulla ja paista kuhafileet molemmin puolin. Valele paistamisen aikana pannulla olevalla voisulalla. Mausta kypsät fileet suolalla ja pippurilla
4. Kun kasvikset ovat kypsät, mausta nekin kevyesti suolalla pippurilla
5. Annostele kasvikset kahdelle lautaselle ja nosta kalafileet päälle. NAUTI!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti