18. helmikuuta 2012

Kookoksenmakuinen sienikeitto

Sienikeitot eivät yleisesti ottaen ole minun makuuni. Sienen täytyy mielestäni olla paistettu, ei keitetty!! Sienikeitossa sienen voimakas maku on liian hallitseva minun makunystyröilleni jotka ovat vasta hiljattain innostuneet sienistä. Monesti sienikeittoon käytetään myös kermaa joka on toinen ainesosa joka saa helposti liian hallitsevan osan keitossa. Toki sienikeittoa syön ja olenhan sitä tehnytkin, mutta suosikkeihini se ei lukeudu.

Glorian Ruoka&viini-lehden numerossa 6/2009 oli esitelty hieman erilainen sienikeitto. Keitto oli tehty mustatorvisienistä ja se sai itämaista säväystä currytahnasta ja kookosmaidosta. Vaikka kookos ja mustatorvisieni - tai tässä omassa tapauksessani herkkutatti - eivät aivan samoissa metsissä kasvakaan niin onhan se nyt luonnollisestikin ihan pakko kokeilla, josko tämän tyylinen sienikeitto sopisi minun nystyröilleni.

Ja kyllä sopii! Omena oli yllättävä ainesosa keitossa, melkeinpä suosittelisin laittamaan sitä kokonaisen omenan verran. Maut olivat pehmeät eikä mikään maku lyönyt kokonaisuudesta läpi. Kokonaisuutena ihana lämmittävä keitto talviseen päivään!2 annosta

2 shalotsipulia
½ hapan omena
1 rkl oliiviöljyä
1 tl punaista currytahnaa
1,5 rkl vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä
1 dl kuivattuja tai 2,5 dl pakastettuja sieniä (käytin herkkutatteja)
1 dl kookosmaitoa (puolitin määrän alkuperäisestä ohjeesta)
suolaa

1. Kuori ja hienonna omena ja sipulit. Kuumenna öljy ja kuullota kasviksia ja currytahnaa muutama minuutti
2. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Murenna keiton joukkoon sienet ja hauduttele 20 minuuttia
4. Lisää kookosmaito, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti