Ohjeen olen leikannut Glorian ruoka&viini –lehden numerosta 2/2011 siten että loppuosa on jäänyt jonnekin matkan varrelle. Mutta hyvää ja valmista tuli kaikesta huolimatta!
3 annosta
2 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilirouhetta
1 tl currya
0,5 tl jauhettua maustepippuria
1 pieni bataatti
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
8 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl kypsiä papuja
100 g maissilastuja
100 g raastettua cheddaria
1. Mittaa öljy, mausteet ja tomaattipyree kattilaan ja laita kuumenemaan. Kun seos alkaa sihistä pienennä lämpöä ja sekoittele mausteita hetkinen kunnes ne alkavat tuoksua
2. Öljyn ja mausteiden kuumetessa kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne sitten mausteiden joukkoon. Kuullota hetki
3. Kuori ja paloittele bataatti pieniksi paloiksi ja lisää ne kattilaan. Kuullota vielä muutama minuutti
4. Lisää vesi ja suola ja keitä noin vartin verran kunnes bataatti alkaa pehmetä. Lisää lopuksi pavut ja keitä keitto kypsäksi
5. Jaa keitto annoskulhoihin. Jaa maissilastut keittoannosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi uunissa kymmenisen minuuttia kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti