12. maaliskuuta 2012

Grenadalainen mausteseos kanalle

Yritän ostaa maustamattomia lihatuotteita aina kun vain mahdollista. Joskus kaupan valikoimista ei löydy sopivaa tuotetta naturellinä, mutta onneksi saatavuus paranee koko ajan. Lihan maustaminen ei aina kuitenkaan ole helppoa ja monesti liha jää tuimaksi. Yleensä maustan broilerisuikaleet suolalla, pippurilla ja paprikajauheella ja sen olenkin todennu hyväksi perusmausteeksi broilerille. Siis silloin kun suikaleista tehdään vielä jotain muuta, kuten keittoa tai jonkun sortin soosia.

Hankalampaa mielestäni on onnistua maustamaan liha joka syödään ihan sellaisenaan. Niin kuin esimerkiksi broilerin ohutleikkeet. Tällä kertaa kokeilin Jenssenin kiusauksen arkistoista löytämääni grenadalaista maustesekoitusta, hieman muunnellen ja näppituntumalla mittaillen. Jälleen kerran mausteiden määrä tuntui melkoiselta mutta melko rohkeasti ohjetta noudatin ja lopputulos oli todella hyvä! Mauttomien lihojeni salaisuus alkaa ratketa: käytän liian vähän mausteita! Melko looginen selitys!! Ohjeen mukainen määrä maustetahnaa riittää 6-7 broilerin fileepihville.1 dl ketsuppia
2 rkl ruokokidesokeria
1 tl worchestershirekastiketta
2 valkosipulin kynttä raastettuna
1 tl sipulijauhetta
1 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl muskottipähkinää
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua

3 kommenttia:

 1. Ihanaa nyt on tämmönenkin kokeiltavana... Minullakin on sama ongelma että maustaa en osaa kunnolla...

  VastaaPoista
 2. Maustaminen on mulla kans tuottanut aiemmin (ja joskus vieläkin) päänvaivaa, sinnikkään kokeilun ansiosta nyt pikkuhiljaa alkaa jonkinlainen ote löytyä.. Oikeat, mieluisat mausteet kruunaavat makuelämyksen, ja se on kiva tunne kun on onnistunut maustamaan ruoan hyvin :)

  Toi maustetahna vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta, pistetääs muistiin ;)

  VastaaPoista
 3. Tämähän käy varmasti ihan yhtä hyvin myös possun pihvin päälle sipaistavaksi ja grillisoosiksi myös. :)

  VastaaPoista