8. maaliskuuta 2012

Kukkakaali-pekonikeitto

Joskus Yhteishyvästä talteen leikkaamani idealappunen kukkakaali-pekonikeitosta on tullut leikelaatikkoa pläräillessä ohitettua moneen kertaan. Aikoinani painonvartijoiden pisteitä laskiessani kasvisosekeittoa raejuustolla tuli syötyä niin usein että ajatus tökkii vielä näin vuosien jälkeenkin.

Kuukausi sitten tekemäni juustoinen kukkakaalikeitto oli kuitenkin niin eri maata että päätin antaa myös hieman tavallisemmalle kasvissosekeitolle uuden mahdollisuuden. Sopivilla mausteilla ja lorauksella (täysrasvaista - kröhöm...) kermaa kukkakaalikeittokin taipui maittavaksi lounaaksi. Painonvartijoiden pistelaskuihin tämä keitto ei oikein soveltuisi koska annoksen päälle kasattiin vielä keko pannulla paistettua pekonia. Mutta ylimääräiset kalorit saatiin karistettua helposti aurinkoiselle hiihtoladulle!



8 dl kasvislientä
1 tl currya
2 perunaa
1 iso kukkakaali
1,5 dl kuohukermaa
(suolaa ja mustapippuria)

lisäksi:
1 pkt pekonia
1 sipuli
persiljaa
paprikajauhetta
mustapippuria

1. Mittaa kattilaan kasvisliemi ja curry ja laita kuumenemaan
2. Kuori ja pilko perunat. Irrota kukkakaalista lehdet ja kanta ja paloittele kukinto. Lisää kasvikset kattilaan
3. Kun keitto alkaa kiehua, pienennä lämpöä ja keittele n. 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Kasvisten kypsyessä paloittele pekoni pannulle ja paista se rapsakaksi. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se pannulle kun pekoni on melkein kypsää. Mausta persiljalla, paprikajauheella ja mustapippurilla
5. Soseuta kypsä keitto sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kerma. Kuumenna tarvittaessa.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja halutessasi myös mustapippuria
7. Tarjoa pekoni-sipuliseoksen kera

2 kommenttia:

  1. Mie voisin kuvitella syöväni tuota pekonijutskaa perunavellin kanssa. Tuo kukkakaali on niitä aineksia jotka tökkii...

    VastaaPoista
  2. No täräytä perunavelliin sitten! Tai tee sosekeitto vaikka perunasta, porkkanasta ja purjosta samalla tyylillä. Bataattiki on hyvää sosekeitossa.

    VastaaPoista