14. maaliskuuta 2012

Broileri-paprika-mozzarellapiirakka

Pidemmän aikaa jo on tehnyt mieli tehdä suolaista piirakkaa mutta jostain syystä ajatus on tutunut melko työläältä. Vapaana arki-iltana tein iltavuorolaisen iloksi – ja saattaa olla että vähän myös omaksi ilokseni – broileripiirakan. Pohjan tein vanhalla tutulla ohjeella ja täytteenkin soveltaen Cebicin hyväksi havaittua menetelmää. Täytteeseen oli tarkoitus laittaa Kliivian innoittamana broileria, pekonia ja mozzarellaa. Kaupassa käydessäni mukaan tarttui aivan ihanan punaisia suippopaprikoita joista toinen päätyi piirakkaan. Pekonin kohtaloksi koitui unohdus jääkaappiin. Broileri ja mozzarella sentään päätyi uuniin suunnitelmien mukaisesti. Herkkua! Eikä ollenkaan niin työlästä kuin miltä se ajatuksen tasolla tuntui.



1 annos taikinaa (linkki ylempänä)
1 rkl tomaattipyreetä
vajaa 1 dl mozzarellaraastetta (kun sattui pussinpohjallinen olemaan jääkaapissa)
300 g broilerin suikaleita
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
125 g minimozzarellapalloja
1 suippopaprika
2 kananmunaa
3 kananmunan keltuaista
3 dl kuohukermaa
suolaa, pippuria ja persiljaa

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuokaan
2. Levitä pohjalle tomaattipyree ja juustoraaste
3. Ruskista broilerin suikaleet ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Levittele ne piirakkapohjalle
4. Paloittele mozzarellapallot pienemmiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi. Laita juusto ja paprikasuikaleet piirakkapohjalle
5. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja keltuaiset. Mausta seos suolalla, pippurilla ja persiljalla ja kaada se piirakkavuokaan
6. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes pinta alkaa saada väriä

1 kommentti:

  1. Mehevän näköistä! Vatsa kurnii, joten pala tuota piirakkaa kyllä maistuisi ;)

    VastaaPoista