27. lokakuuta 2012

Riista-kantarellipaistos

Sienisyksyn yllätys numero kolme pääsi riistan kaveriksi syyslomaviikolla. Harmi vaan kun riista piti ostaa kaupasta, ei varmaan ollut ihan kaikkia kriteerejä täyttävää lähiruokaa tuo saksanhirvi. Mutta kantarellit ainakin olivat kohtuullisen läheltä lähtöisin. Poimintapaikalle, eli ystäväni vanhempien mökille on kotoani noin 50 kilometriä.

Tätä ruokaa tehdessäni pelkäsin hieman sienien maun peittyvän vahvojen riistan ja aurajuuston aromien alle, muta mukavasti sienenkin maku pääsi tässä ruuassa esille. Äkkiseltään sanoisin että tähän ruokaan sopii ihan mikä metsäsieni tahansa. Ohje on otettu Martat-lehden numerosta 6/2012. Koskapa vastustan - hieman periaatteesta - kaupan valmiita pakastetaikinoita, korvasin ohjeessa olleen ruisperunataikinan kotitekoisella rahkavoitaikinalla.



3-4 annosta

taikina:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
125 g maitorahkaa

täyte:
250 g riistakäristystä
nokare voita
1 sipuli
3 dl kantarelleja
suolaa
mustapippuria
timjamia
1,5 dl vettä
1 dl kuohukermaa
80 g sinihomejuustoa

voiteluun:
kananmuna

1. Valmista taikina: nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin. Sekoita joukkoon rahka. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään
2. Sulata voi pannulla. Laita jäinen käristysliha pannulle ja kypsentele kunnes lastut irtoavat toisistaan ja liha alkaa saada väriä
3. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Paloittele sieniä halutessasi ja lisää nekin pannulle. Lisää mausteet ja vesi ja hauduttele tunnin verran
4. Lisää kerma ja juusto ja keittele 5-10 minuuttia kunnes kastike sakenee. Voit myös suurustaa halutessasi esim. vehnäjauhosuurusteella
5. Voitele uunivuoka ja kaada kastike pohjalle. Kaulitse taikinasta vuoan kokoinen ohut levy ja aseta se kastikkeen päälle. Voitele kananmunalla ja leikkaa kanteen höyryaukkoja. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja saanut kauniisti väriä pintaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti