17. marraskuuta 2013

Raparperi-kookosmuffinssit

Raparperi ja kookos tuntuivat ennakkoon ajatellen jotenkin kummalliselta yhdistelmältä, mutta lopputulos olikin aivan loistava! Raparperin kirpeys ja kookoksen täyteläinen pehemeys (niin ja se voin tuttu ja runsas maku) olivat todella hyvä yhdistelmä. Voita oli kuorrutteessa jopa liikaakin, mutta muffinssit olivatkin sitten sitäkin mehevämpiä. Näitä suosittelen lämpimästi!! (Ohje: Maku 2/2013)



n. 15 kpl

taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl kermaa
3 dl raparperipaloja

kuorrutus:
2,5 dl kookoshiutaleita
1 muna
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl sitruunamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan rasva ja kerma ja kääntele lopuksi joukkoon raparperipalat
3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
4. Sekoita sillä välin kuorrutteen ainekset sekaisin.
5. Ota muffinssit pois uunista ja jaa kuorrute niiden päälle. Paista muffinsseja vielä noin 10 minuuttia kunnes kuorrute on saanut kauniin värin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti