Takana melkoisen kylmä ja melkoisen lumeton viikonloppu. Talviurheilu saa edelleen odottaa. Kalorit poltettiin tuona viikonloppuna sulkapalloilulla (joka sai tietyt lihakset totaalisen jumiin moneksi päiväksi) ja geokätköilylenkillä (jonka saaliina oli monta mukavaa löytöä ja pari harmittavaa piiloa, jotka jäivät vielä odottamaan).
Kalorit hankittiin aurajuustohampurilaisilla ja aivan ihanilla vasikanlihapyöryköillä, joiden kaverina söimme tätä italialaishenkistä perunalisuketta. Simppelit ainekset ja taas aivan ihana makumaailma! Toimii lisukkeena tai ihan pelkästään kasvisruokanakin, jolloin vuokaan voisi heti kypsennyksen jälkeen sekoittaa vielä pieniä mozzarellapalloja. Ja oliiveja olisi voinut olla vaikka vähän enemmänkin. Ja sipulia. Ja valkosipulia. Ja tomaatteja. Peruna olikin oikeastaan hieman sivuosassa! (Ohje: Maku 5/2013)
4 annosta
800 g perunoita
6 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
1 tl rosmariinia
1 punainen chili (tai maun mukaan)
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
8 miniluumutomaattia
1 dl kalamataoliiveja
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Laita uunivuokaan
2. Kuori ja puolita valkosipulin kynnet ja kuori ja viipaloi sipulit. Lisää molemmat uunivuokaan perunoiden sekaan
3. Lisää vuokaan mausteet, sitruunamehu ja oliiviöljy. Kääntele käsin sekaisin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia
4. Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää ne uunivuokaan. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä
Näyttäpä hyvältä! Sopivat varmasti myös todella hyvin kalan kanssa.
VastaaPoistaVaalea kalafilee passaa vallan mainiosti tämän kanssa! :)
VastaaPoista