19. tammikuuta 2014

Pikainen chili-appelsiinipossu

No niin, nyt on talvi tullut! Siltikään ei vielä hiihtokelejä - 17 pakkasastetta tuntuu sille lajille hieman liian hurjalta. Sukset saavat siis odottaa edelleen. Mutta onneksi talvellakin voi geokätköillä! Tuplafleecet toppavaatteiden alle ja kynsikkäät tuplatumppujen alle, auto ajoissa lämpiämään ja sit geokaverin hakuun. Reilun kahden tunnin lenkki ja purkkien kaivelu on melkeinpä mukavampaa kuin kolmen vartin hiihtolenkki. No, eihän niitä oikeasti voi edes verrata keskenään.

Mutta talvisen liikkumisen jälkeen - olipahan se mitä tahansa - tekee mieli syödä lämmittävää, hellivää, tuhtia ja energiapitoista. Nuudeleita siis ja itämaisia makuja possun pintaan. Appelsiinista, sokerista, soijasta ja chilistä tulee mukava makean, suolaisen ja tulisen liitto - comfort foodia!! (Valmistettu Glorian Ruoka&viini lehden numerossa 8/2013 olleen ohjeen pohjalta)



900 g possun sisä- tai pihvifileetä

marinadi:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 tl jeeraa
2 punaista kuivattua chilipalkoa (tai maun mukaan)

lisäksi:
öljyä
suolaa
0,5 dl vettä

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Viipaloi lihan 3 cm:n paksuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet maustumaan marinadiin puoleksi tunniksi
2. Kuumenna tilkkanen öljyä pannulla ja paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit pihvit lautaselle, ripsauta pinnalle suolaa ja jätä vetäytymään hetkeksi
3. Pihvien paiston jälkeen kaada pannulle vesi ja kiehauta se. Sekoittele samalla että kaikki maut pannulta irtoavat liemeen. Kaada liemi pieneen kulhoon tai kastikekannuun
4. Tarjoa pihvit nuudeleiden ja mausteisen liemen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti