4. helmikuuta 2014

Lusikkaleivät

Joulun alla tein perinteisiä pikkuleipiä ison läjän mummolle jouluviemisiksi ja tietysti samalla myös kotiin pojille herkkupaloiksi. Itse en keksi-ihminen oikeastaan ole, mutta nämä lusikkaleivät yllättivät kyllä positiivisesti! Uunipellille sain aikaiseksi epämääräisiä läjiä joiden väliin survoin hilloa ihan miten sattuu. Mutta sokeripyöräytyksen jälkeen lopputulos olikin melkoisen kaunis. Maku myöskin yllätti – ruskistettu voi oli varmaan tämän herkun salaisuus! (Ohje: Karjalainen 5.12.2013)



n. 40 kpl (muistelen…)

200 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

lisäksi:
1-2 dl vadelmahilloa
siro-sokeria

1. Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Sekoita välillä. Siirrä kevyesti ruskistunut voi leivontakulhoon ja sekoita joukkoon sokerit. Sekoita ja jätä jäähtymään. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi 3. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä se lusikasta suoraan pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä valmiit pikkuleivät
4. Levitä hilloa sileälle puolelle ja paina aina kaksi keksiä vastakkain
5. Kierittele täytetyt pikkuleivät sokerissa. Keksit voi myös pakastaa ennen täyttämistä ja sokerointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti