9. helmikuuta 2014

Kaneliässät

Jouluisen leivontasession satoa edelleen. Heräsin joulua edeltävänä sunnuntaiaamuna ilman herätyskelloa jo ennen seitsemää ja aamukahvin hörpättyäni tein pikaisen pikkuleipäsuunnitelman ja aloin leipoa. Puolessa välissä urakkaa lämmittelin itselleni glögiä ja projekti jatkui edelleen.

Tein kolmea laatua pikkuleipiä ja niiden lisäksi valmistelin ”jouluaterian”, joka syötiin ennen kuin vuorotyöläisen jouluinen yövuoroputki alkoi sunnuntai-iltana. Melkoista multitaskausta sai siis harrastaa!

Mutta kaikesta huolimatta vajaa viisi tuntia myöhemmin valmiina oli lusikkaleivät, kaneliässät, hannatädin kakut, puolukkajäätelö ja (elämäni ensimmäinen) jänispaisti uunissa muhimassa. Ja sit oli jäljellä vain se keittiön siivoaminen… (Ohje: Karjalainen 5.12.2013 – ei siis siivouksen vaan kaneliässien!)



n 60 kpl (muistaakseni…)

150 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja

lisäksi:
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat huolellisesti vatkaten
2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki viileässä ennen leipomista
3. Leivo taikinasta pieniä, noin 7 cm:n pituisia tankoja ja kierittele ne kanelisokeriseoksesessa
4. Kierrä tangot ässiksi uunipellille leivinpaperin päälle ja paista niitä 200 asteessa kymmenisen minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti