22. maaliskuuta 2014

Mehevä broileripasta

Broileri on jälleen valituksen aiheena! Tällä kertaa suikaleet. No, eihän ne fileesuikaleet varmaankaan tahallaan kuivu ja mene sitkeäksi kypsennettäessä, vaan ehkäpä voi olla että kypsentäjällä on jotain tekemistä asian kanssa.

Cebicin keittiöstä (Terhin keittiön kautta) löytyi aivan huikea idis, joka säilyttää broilerin mehevänä ja maukkaana! Broileri kypsennetään hiljakseen keittämällä eikä paistamalla. Eipähän tuossakaan sinällään mitään uutta ole, mutta kun ei vaan tule aina itse ajatelleeksi. Kun kastikkeeseen lihat on aina paistettu, niin eihän siihen nyt voi mitenkään olla muuta vaihtoehtoja!

No onneksi on kuitenkin! Tässä ohjeessa broileri kypsennetään vissyssä, mutta aivan hyvin kypsentämiseen voi käyttää ihan tavallista vettä tai vaikkapa siideriä. Lopputulos on ihanan mehevä ja pehmeä. Ja taas kerran voisin kuvitella että lapsillekin maistuisi! (Ainahan sitä saa kuvitella…)



nokare voita
300 g broilerin suikaleita
suolaa ja mustapippuria
2 dl vissyä
2 dl paseerattua tomaattia (minulla tomaattimurskaa sauvasekoittimella ”paseerattuna”)
2 dl kuohukermaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl soijakastiketta
1 tl basilikaa (tai 1 rkl tuoretta silppua)
300 g simpukkapastaa
lisäksi parmesaania

1. Sulata voi paistokasarissa ja ruskista broilerit kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Lisää pannulle vissy ja hauduttele 10 minuuttia. Nestettä saa jäädä pannulle!
3. Lisää paseerattu tomaatti ja kerma sekä valkosipuli, soijakastike ja basilika. Keittele hiljakseen noin 15 minuuttia, kunnes kastike on saostunut sopivaksi
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen valmistuessa. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Tarjoa parmesaanin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti