16. maaliskuuta 2014

Uunijuusto

Naapurin täti oli käynyt hakemassa ruoka-apukassin itselleen ja tarjotteli sitten kuiva-ainepuolta minulle. Otin mielelläni vastaan jauhopussit joille varmasti on käyttöä (ja eivätpähän mene tätillä sit käyttämättä roskiin) ja myös maitojauhepaketin jonka käytöstä en ollut ollenkaan niin varma. Paketti pyöri aikansa hyllyssä ja kaappeja siivotessani (ja inventaariota tehdessäni) päätin että paketti lähtee kaapista tavalla tai toisella.

Koska en tykkää heittää käyttökelpoista pois jäljelle jäi vain yksi tapa hävittää kyseinen tuote kaapista. Aloin siis mietiskellä leivontahommia. Pullataikinan kanssa en ole hyvä kaveri. Tai sanotaanko näin että tuolloin en ainakaan vielä ollut. Olen tässä laskiaisen korvilla kokenut hiivataikinaherätyksen ja saanut tehtyä oikein maukasta pullaa! Mutta palataan siihen tuota tuonnempana.

Lettuja tuumailin maitojauheesta tekeväni ja katsoin ohjetta paketin takaa. Vieressä olikin uunijuuston ohje ja päätinkin kokeilla sitä. Olen kerran syönyt anoppilassa uunijuustoa, siellä se oli tehty oikeaoppisesti ternimaidosta ja syötiin mansikkahillon kanssa. Tämä juusto tehtiin siis maitojauheesta ja syötiin lakkahillon kanssa. Ei avautunut tämä herkku minulle vielä toisellakaan maistelukerralla (ei se kyllä pahaakaan ollut), mutta muru popsi juuston hyvällä ruokahalulla. Eli ei mennyt hukkaan tuokaan EY-avustus!5 dl vettä
2 dl kahvikermaa
4 dl maitojauhetta
2 munaa
0,5 tl suolaa

tarjoiluun:
hilloa tai
kanelia ja sokeria
1. Sekoita kerma ja vesi keskenään ja sekoita maitojauhe sekaan. Vatkaa joukkoon munat ja suola
2. Kaada seos uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes uunijuusto on hyytynyt
3. Tarjoa haaleana

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Uunijuustoa en ole koskaan tehnyt, mutta intialaista paneer-juustoa tein eilen. Niin helppoa oli, että taidan kokeilla näitä muitakin kotijuustoja!

    VastaaPoista
  2. Helppoahan tämän tekeminen on ja halvat raaka-aineet, kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista