12. kesäkuuta 2014

Gordonin bbq-soosi

Grillikausi alkaa olla kohta parhaimmillaan ja juhannusmenut suunnittelun alla. No, toisilla on ja toisilla ei. Täällä vielä arvotaan joudutaanko olemaan kaupungissa vai päästäänkö mökille luonnon helmaan.

Vaan grillatahan voi toki kaupungissakin. No, toiset voi ja toiset ei. Kerrostalossa vähän hiljaisempaa tuo grillailujutska. On meillä tuossa pihalla grillipaikka, mutta ei houkuttele mennä ruokaa laittamaan neljän betonimöhkäleen keskelle kun joka toisessa ikkunassa on joku kyttäämässä ja koko pihan lapset pyörii leikeissään ympärillä. Joskus käydään vanhempien luona grillihommilla, mutta yleensä sit ihan vaan makkaraa tai valmista pihviä.

Vaan onneks paahtokylkeä voi tehdä uunissakin! Ja hyvää tulee niinkin. Varsinki tämän Gordonin soosiohjeen kans (ohje kirjoitettu muistiin pikaisesti ohjelmasta Gordon kokkaa tykimmin – edelleenkään en vaan mitenkä voi ymmärtää tuon ohjelman nimeä!!!). Rillatkoon ken voi ja paistakoon uunissa ken ei. Pääasia että kokeilette!



1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 reilu rkl fariinisokeria
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl valkoviinietikkaa
luraus worchestershirekastiketta
2 rkl ketsuppia
suolaa ja mustapippuria

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pienessä kattilassa
2. Lisää fariinisokeri ja paprikajauhe ja kypsennä seosta minuutin ajan
3. Lisää etikka, worchestershirekastike ja ketsuppi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. Mausta suolalla ja pippurilla

4 kommenttia:

  1. Tämä näyttää herkulliselta, näin marinadiherännäisen silmin ;)

    VastaaPoista
  2. No niin! Eikun testailemaan! :) Ei näitä marinadeja tartte montaaka kertaa tehdä, kun pystyy sit jo helposti säveltämään itse. Miekii oon vasta vähän aikaa marinoinu itse (harvoin tulee syötyä tämmöistä marinointia vaativaa lihaa - jauheliha ja broileri on helppoja maustaa muutenki) mutta kyllä vaan tuli hyvät kassler-pihvit pari päivää sitten ihan mututuntumalla kun oli kiire saada lihaan makua! :)

    VastaaPoista
  3. Kuinka kuumassa uunissa paistot ja kuinka kauan.Terkuin Eija

    VastaaPoista
  4. Anteeksi, kysymyksesi on jäänyt minulla huomaamatta!! Mutta ehkäpä ehdin vielä. Lihapala laitetaan uunivuokaan ja mausteet/maustekastiketta pintaan. 200 astetta ja puoli tuntia (tai pinnat voi paistaa myös paistinpannulla). Sitten folio päälle, uunin lämpö 150 asteeseen ja kypsennystä vielä kolmisen tuntia, voi olla pidempäänkin. Paiston välillä voi lihaa valella paistonesteellä tai lisätä kastiketta ettei liha pääse kuivumaan. Toki erilaisiakin kypsennystapoja on, mutta itse teen yleensä tällä tyylillä. :)

    VastaaPoista