28. maaliskuuta 2015

Maki

Jatketaanpas pitkästä aikaa ja vielä hetki sushin parissa.

Maki on varmaan tyypillisin esimerkki sushista. Tai ainakin itselleni tulee ensimmäisenä mieleen maki-rulla kun sushista puhutaan. Maki on merilevän peittämä rulla, joka leikataan pyöreiksi paloiksi. Täytteenä on riisin lisäksi esimerkiksi tonnikalaa (tekka-maki), kurkkua (kappa-maki) tai lohta (shake-maki). Täytteenä voi olla myös muita kasviksia, kalaa, äyriäisiä tai sieniä.



merileväarkkeja (nori)
sushiriisiä
wasabitahnaa
kurkkutikkuja
kylmäsavulohta

lisäksi:
bambumatto
soijakastiketta tarjoiluun

1. Levitä bambumatto työtasolle ja aseta yksi norilevy sen päälle
2. Painele kostutetuin sormin ohuehko kerron sushiriisiä norin päälle. Jätä pari senttiä lopusta tyhjäksi
3. Tee riisiin kevyt vako sormilla painelemalla noin kolmasosan päähän alkureunasta. Sipaise vakoon hieman wasabitahnaa ja asettele sen päälle kurkkutikkuja ja lohisuikaleita
4. Rullaa maki kääretortun tapaan bambumaton avulla. Kostuta norin reunaa hieman vedellä jotta se tarttuu kiinni. Anna makirullien levähtää muutama minuutti ennen leikkaamista jotta nori ehtii hieman pehmetä
5. Leikkaa rullat 8-10 palaan. Tarjoa soijakastikkeen kera


EDIT: 7.2.2016

kahdelle noriarkille sopiva riisimäärä:
1,25 dl riisiä
1,5 dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
vajaa 1 rkl sokeria
0,5 tl merisuolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti