Pinaattisato kukoistaa takapihalla, samoin kuin lehtisalaatti. Selvästikin nämä runsaasti lehtipinta-alaa sisältävät kasvikset ovat tykänneet tällaisesta viileämmästä ja paahteettomasta kesästä.
Tämän nopsan ohjeen löysin Yhteishyvän ruokalehdestä nyt loppukesästä ja se menikin heti testiin. Muutamalla raaka-aineella valmistui taas aivan loistava herkullinen ruokalaji. Hieman kummastelin ennakkoon tulisen chilin yhdistämistä pinaattiin ja toisaalta myös miedon mozzarellan yhdistämistä tuliseen chiliin. Kokonaisuus toimi kuitenkin loistavasti ja tästä sainkin uuden pikaruokalajin kesään!
2 annosta
200 g nauhapastaa
1 iso valkosipulin kynsi
chiliä maun mukaan
150 g pinaatin lehtiä
1 rkl voita
tilkka öljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g tuoretta mozzarellaa
tuoretta basilikaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pinaatti pastan kiehuessa
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili ja pieni pinaatinlehtiä tarvittaessa
3. Sulata voi pannulla ja lisää siihen tilkka öljyä. Kuumenna seos ja lisää sen sekaan valkosipuli, chili ja pinaatti. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Valuta kypsä pasta ja sekoita se pinaattiseoksen kanssa sekaisin.
5. Annostele lautaselle ja lisää päälle revittyä mozzarellaa ja hienonnettua basilikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti