7. elokuuta 2015

Yrtti-mustikkapirtelö

Teimme taannoin Marttojen yrttikurssilla yrttistä pirtelöä, jonka ohjetta ei silloin tullut otettua talteen. Jossain vaiheessa selailin kurssilta saamiamme materiaaleja ja löysin sieltä pienen yrttivihkosen, joka oli Marttojen omaa tuotantoa. Pirtelön ohje löytyi onnekseni tuosta vihkosesta!

Nyt yrtit kukoistavat ja kasvavat vauhdilla takapihalla ja on juuri sopiva aika tehdä tällaisia kesäisiä herkkuja. Tein tätä iltapalalle aikuisten kesken – lapseni tuntien sanoisin että heille ei välttämättä tämä maistuisi. Meille maistui! Koska mustikka-aikakin alkaa olla parhaimmillaan ja jääkaapissa oli vielä edellisen mustikankeruureissun satoa syömättä, lisäsin pirtelöön yrttien kaveriksi hieman mustikoita. Mustikat antoivatkin kivaa makua ja minttu-basilika-mustikka toimi makutriplettinä oikein hyvin!



muutama oksa basilikaa
muutama oksa minttua
2 dl maitoa
2 dl maitorahkaa
4 dl vaniljajäätelöä
1 dl mustikoita
1-2 rkl hunajaa

1. Irrottele yrttien lehdet kulhoon ja kaada joukkoon maito. Surauttele sauvasekoittimella yrtit silpuksi. Voit käyttää myös tehosekoitinta
2. Lisää loput ainekset ja sekoita kuohkeaksi ja tasaiseksi pirtelöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti