6. helmikuuta 2016

Tonnikalamakaronilaatikko

Uusia juttuja arkeen. Uusia juttuja joissa on kalaa. Ja semmoisia mihin saa upotettua kasviksia sekaan vähän niin kuin huomaamatta. Ja semmoisia missä on jotain tarpeeksi tuttua että lapset uskaltavat maistaa ja ehkä jopa tykätäkin! Sellaisia tarvitaan. Vähän niin kuin ruokaa jota on kyllä syöty ennenkin, mutta silti siinä on jotain uutta tai erilaista. Vaihtelu nimittäin virkistää – erityisesti arkiruuan ollessa kyseessä. Pasta uppoaa, tonnikala uppoaa, porkkana uppoaa. Siinä sivussa uppoaa (ehkä jopa) paprikan jämät, viimeiset kirsikkatomaatit ja juuston kannikka. Täydellistä arkiruokaa siis! Idea napattu jostain facebookin ihmeellisestä maailmasta.



250 g pastaa

tonnikalakastike:
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 raastettua porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 rkl kasvisfondia
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria

juustokastike:
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 dl maitoa
50 g cheddarraastetta
suolaa
ripaus valkopippuria

pinnalle: parmesaaniraastetta

1. Keitä pasta melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kypsennä hetkinen. Lisää tomaattimurska ja kuumenna.
3. Lisää tomaattikastikkeeseen tonnikala ja mausteet. Jätä hautumaan kannen alle
4. Valmista juustokastike: laita kattilaan voi ja anna sen sulaa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada joukkoon ruokakerma ja maito. Kuumenna sekoitellen kunnes kastike saostuu. Sekoita kastikkeen joukkoon juustoraaste. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
5. Voitele uunivuoka ja lado vuokaan vuorotellen pastaa ja tonnikalakastiketta. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 30-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti