13. tammikuuta 2017

Aurajuustoinen kukkakaalikeitto

Aurajuusto on hyvää. Paitsi jos sitä on liikaa ja kaikki maistuu vaan Auralle. Silloin se ei vaan toimi. Tästä syystä epäilyksen pieni kuiskaus kuului korvani juuresta kun ystäväni ehdotti sunnuntairuuaksi aurajuustokeittoa. Tarkempi tarkastelu paljasti että kyseessä on perunapohjainen kermalla höystetty sosekeitto, jota me kevensimme vielä kukkakaalilla. Aurajuustoa laitoimme keittoon ehkä hieman turhan varovaisesti, himppusen enemmänkin olisi vielä varmasti ollut ihan hyvää. Hieman raikkautta keitosta jäi vielä puuttumaan ja mietimmekin että purjo saattaisi tuoda kaivatun lisäsäväyksen tämän sopan pehmeään makumaailmaan.

Koska kyseessä on pehmeä ja sileä keitto, kaipaa se pinnalleen hieman jotain rouskuvaa. Päädyimme rapeaksi paistettuun pekoniin, mutta esimerkiksi valkosipuliset ruiscrutongit olisivat olleet tälle sopalle aivan mahtava kaveri. Jääkaapissa nökötti juustoraastepussi ja se pääsi vielä maustamaan keittoa hieman lisää. Yksinkertaisesti herkullinen talvipäivän keitto!



3-4 annosta

1 pieni kukkakaali
3 perunaa
vettä
kasvisliemikuutio
1/3 pala Aurajuustoa
1 dl kermaa
suolaa

lisäksi:
1 pkt pekonia
mustapippuria
juustoraastetta

1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kaali pieniksi paloiksi
2. Kuori perunat ja paloittele ne
3. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Nosta kattila pois levyltä ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella
4. Murustele Aurajuusto keiton sekaan ja soseuta tasaiseksi
5. Lisää kattilaan kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Jätä hautumaan miedolle lämmölle
6. Paloittele pekoniviipaleet ja paista ne rapeiksi pannulla. Valuta ylimääräinen rasva pois ja mausta pekonit mustapippurilla
7. Tarjoa valmis keitto kuumana pekonin ja juustoraasteen kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti