11. tammikuuta 2017

Chorizo-kukkakaalipaistos

Onhan siitä jo aikaa kun kotimainen kukkakaali oli parhaimmillaan! Se oli silloin kun olo oli vielä levännyt ja virkistynyt kesäloman jälkeen ja töissä ja kotona jaksoi touhuta. Nyt takana on pitkä syksy eikä virkeydestä ole tietoakaan. Ulkona on lunta ja kylmä tuuli puhaltaa luihin ja ytimiin asti. Syksy ja alkutalvi on ollut yhtä suurta selviytymistaistelua eikä keittiöstä ole juurikaan kajahtelua kuulunut. Kuva-arkisto pullistelee tavaraa, joka vain odottaa päästä kirjatuksi muistiin ja jaetuksi muillekin.

Arkistoista kaivelin nyt tämän alkusyksyn tuotoksen joka ansaitsee päästä ruokalistalle piakkoin uudelleen – vaikka kotimaista kukkakaalia ei tuoreena tässä vaiheessa vuotta enää saakaan. Tässä ruuassa kohtasivat kukkakaalin lempeä pehmeys, mausteisen chorizon lämmin polte ja paprikajauheen savuinen aromi. Ihana nopea vähähiilarinen ruoka joka täyttää ja lämmittää ja jälleen kerran ruokki sekä ruumiin että sielun. (Ohje: Kotivinkki 11/2013, hieman muunneltuna)



1 kg kukkakaalia
100 g tuoretta pinaattia
200-300 g chorizoa
1 pieni purjo
(oliiviöljyä)
1 tl currya
1 tl savupaprikajauhetta
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
50 g rucolaa

1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja keitä se suolalla maustetussa vedessä kypsäksi mutta napakaksi
2. Irrota pinaatin lehdistä varret ja huuhdo ne hyvin, huuhdo myös rucola
3. Viipaloi chorizo ja paahda kuivalla pannulla. Jos käytät raakamakkaraa, paista se ensin kypsäksi ja viipaloi vasta sen jälkeen
4. Lisää makkaroiden joukkoon purjo, curry ja paprikajauhe. Lisää pannulle öljyä tarvittaessa. Kuullota hetki
5. Lisää kukkakaali ja pinaatti ja kääntele paistosta pari minuuttia
6. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla
7. Sekoita joukkoon lopuksi rucola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti