7. huhtikuuta 2017

Ajvar-kastike

Grillikausi on kaukana takana tai sitten se on ihan kohta täällä taas! Riippuu paljon katsantokannasta! Kun kevätaurinko paistaa lämpimästi ja pihalaatoitus alkaa paljastua sulavan lumen ja jään alta tuntuu grillikauden alku olevan jo hyvin lähellä. Pihahommiin tekisi jo mieli ryhtyä ja uusi pihakalusto olisi haaveissa – ja taitaapa haaveeksi vielä tulevalle kesälle jäädäkin. Pihakelejä odotellessa voi pläräillä jo reseptiarkistoa ja alkaa varautua tulevaan. Koska hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty!

Grillisuosikkini on ehdottomasti porsaan kasslerpihvi, joka on saanut kauniin ja napakan paistopinnan mutta pysynyt silti mehevänä ja pehmeänä rakenteeltaan. Rasvainen tuhti porsas kaipaa rinnalleen raikkautta ja makeutta kasviksista ja tämä paprikainen kastike osuu porsaan kaveriksi aivan täydellisesti! Ohje on otettu Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 4/2016 ja hieman muunneltuna toteutettu lautaselle ja suuhun.



n. 2dl

200 g punaista suippopaprikaa
200 g munakoisoa
4 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
chiliä maun mukaan

1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Huuhtele munakoiso ja halkaise se pitkittäin ja pistele kuoreen haarukalla reikiä. Asettele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kuori valkosipulin kynnet ja lisää ne pellille. Jatka paahtamista vielä 10 minuuttia
2. Laita paahdetut kasvikset hetkeksi muovipussiin jäähtymään
3. Poista hieman jäähtyneistä paprikoista kuoret ja kaavi munakoison sisus lusikalla kulhoon. Soseuta kaikki paahdetut kasvikset sauvasekoittimella. Lisää öljyä sen verran että koostumuksesta tulee tahnamainen. Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä
4. Tarjoa esimerkiksi porsaan pihvien ja lohkoperunoiden kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti