17. toukokuuta 2017

Broileria salmoriglio

Kesän parasta antia takapihalla ovat ehdottomasti tuoreet yrtit! Tässä kohtaa kevättä ajatus tuntuu vielä kaukaiselta. Pakastimesta rapsutellaan viimeisiä viime kesän rippeitä ruokien sekaan odotellessa uuden kauden alkua. Aurinko paistaa jo lupaavasti lämmittäen ja multakin alkaa viileän ja pitkän kevään jälkeen olla jo kutakuinkin sula. Kohta pääsee lapion varteen – kaivamaan ja kääntämään ja lannoittamaan. Ja sitten lopulta voi laittaa siemenet ja taimet maahan ja odottaa kasvun ihmettä. Vesi kielellä!

Oregano on runsaskasvuinen yrtti ja menestynyt takapihallani todella hyvin! Tuoreen oreganon maku on yllättävän voimakas ja useampaan kertaan sitä onkin tullut laitettua hieman liikaa kun on tottunut kuivatun yrtin miedompaan makuun. Tässä ruuassa oregano ja valkosipuli ovat pääosassa ja broileri toimii vain alustana mausteiden hienolle yhdistelmälle. Grillaa tai paista pannulla – se lienee makuasia. Tästä ruuasta tulee kesä mieleen! (Ohje: Glorian Ruoka&viini 4/2016)



600g broilerin minuuttipihvejä

marinadi:
1 valkosipulin kynsi
2 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
4 rkl oliiviöljyä
0,5 tl mustapippuria

salmoriglio-kastike:
1 ruukku oreganoa
1 valkosipulin kynsi
1 sitruuna
0,75 dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
0,5 tl mustapippuria

1. Valmista marinadi: kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Mittaa oljy pieneen kulhoon ja sekoita siihen muut ainekset.
2. Kuivaa broilereiden pinta ja laita ne muovipussiin. Kaada marinadi joukkoon ja sulje pussi huolella. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli
3. Ota lihat lämpiämään ajoissa ennen kypsentämistä. Pyyhi marinadi pois ja grillaa pihvit kypsiksi. Jätä lepäämään
4. Valmista kastike: kuori valkosipulin kynsi. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta valkosipuli ja sitruunan kuori kulhoon. Hienonna oregano ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset sekaisin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti