5. kesäkuuta 2017

Grillattu yrttifeta

Ah! Kesä on täällä! Vaikka säät ei tänä kesänä ihan joka päivä olekaan vuodenaikaan sopivilta tuntuneet, niin silloin on varmasti kesä kun lukuvuosi on päätöksessään ja suvivirsi laulettu. Työt jatkuvat vielä ja kesälomaa saan odottaa kuukauden päivät. Mutta kesä on kesä vaikka töissäkin olisi käytävä.

Grillikausikaan ei kylmän toukokuun aikana ole vielä päässyt käyntiin. Grilli on putsattu ja kasattu ja kertaalleen lasten kanssa ollaan makkaraa, herkkusieniä, parsaa, nuggetteja ja pekonia paisteltu ja ihan pihalla syötykin. Se oli se yksi ainoa lämmin viikonloppu kun tuli rapsuteltua pihamaa puhtaaksi ja laiteltua viljelylaatikot valmiiksi kylvöjä ja taimia varten. Onneksi on makumuistoja viime kesältä ja suunnitelmia tälle kesälle.

Viime kesän uusi tuttavuus oli grillissä yrttien kanssa kuumennettu feta. Yrtit sai napsia tuoreena omalta pihalta ja maut pehmenivät ihanaksi grillin lämmössä folion sisällä. Grillissä fetan kaveriksi kypsyi sekalainen setti kasslerpihvejä, perusgrillimakkaraa ja grillichorizoa. (Ohje: Glorian Ruoka&viini 4/2016)



2-3 annosta

200 g fetaa
1 valkosipulin kynsi
2 timjamin oksaa
2 oreganon oksaa
2 rkl oliiviöljyä
0,25 tl mustapippuria

lisäksi:
foliota

1. Levitä kaksi reilun kokoista foliota työtasolle päällekkäin. Voitele öljyllä ja aseta fetajuusto folion keskelle
2. Kuori valkosipulin kynsi ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet fetan päälle ja rouhi päälle mustapippuria
3. Asettele juuston päälle yrttioksat ja kääri juusto tiiviiseen pakettiin
4. Grillaa epäsuoralla lämmöllä noin 20 minuuttia. Voit valmistaa juuston myös uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti