19. marraskuuta 2017

Spiraaliskonssit

Perjantai-iltapäivänä pääsin ajoissa töistä ja kävin matkalla ruokakaupassa. Väsynyt olo jatkuu vaan ja raahauduin kotiin varautuen kiireeseen ja hässäkkään. Kotona minua odottikin hyväntuuliset lapset! Nälkätilanne oli kuulemma pikkuhiljaa hiipivä ja päätin laittaa ruuan saman tien. Valmistin pojille todellista gurmeeta: pakastimesta sulatettua jämägrillimakkaraa pannulla paistettuna kera pikanuudeleiden. Sain molemmista suista ylistystä ja suitsutusta siitä miten hyvää ruokaa olin valmistanut. No, kiitos kiitos, pientähän tämä…

Kieltämättä positiivinen palaute – vaikkakin vähän asian vierestä – sai hyvän vireen päälle. Kotitöitä ei ollut (ihme ja kumma) ja pojat lähtivät viikkorahat taskuissaan viikonlopun herkkuostoksille. Pötköttelin hetken sängyllä ja uni alkoi hiipiä silmään. Pojat palailivat kaupasta ja vetäytyivät tyytyväisenä telkkarin ja tabletin ääreen sipsipusseineen ja totesin että on ihan pakko nousta ylös jos meinaa hereillä nukkumaanmenoaikaan saakka kestää. Olin varannut iltapalaleivontatarvikkeet viikonlopulle ja nyt olikin aika ottaa ne esille. Lasi viiniä, hyvää musiikkia ja rauhaisaa touhuamista keittiössä. Ihan hyvä perjantai ja maukas iltapala! (Ohje: Maku 3/2015)



n. 15 kpl

taikina:
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl timjamia
0,25 tl suolaa
1 prk (200g) kermaviiliä
75 g voita
1 kananmuna

täyte:
140 g pekonia
1 iso punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta timjamia
1 ps (150g) pakastepinaattia
1 rkl dijon-sinappia
0,5 tl mustapippuria
ripaus suolaa
175 g cheddarjuustoa

voiteluun:
1 kananmuna

1. Sulata taikinan voi ja jätä se jäähtymään. Raasta cheddar valmiiksi.
2. Valmista ensin täyte. Pilko pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Valuta rasva pois talouspaperin päällä lautasella.
3. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää pinaatti ja mausteet ja kypsennä hetki kunnes mahdollinen neste on haihtunut
4. Valmista taikina: sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee niihin kuoppa. Lisää kermaviili, voisula ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa
5. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 30x40 cm levyksi. Levitä levylle pinaattitäyte, ripottele päälle pekoni ja 2/3 juustoraasteesta. Kääri levy tiukaksi rullaksi.
6. Leikkaa rullasta n. 2 cm:n levyisiä paloja ja laita ne uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 13 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti