3. marraskuuta 2017

Vadelmamoussekakku

Joskus on kiva leipoa jotain vähän prameampaa ihan vaan leipomisen ilosta. Kotiviikonloppuna lasten kanssa yleensä aikaa tälle touhulle järjestyy. Silloin voi myös pitkästä aikaa kutsua ystäväperheen kylään. Pieni hetki juhlaa arjen keskelle. (Ohje: Lunni leipoo)



pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita

täyte 1:
3 dl pakastevadelmia
200 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

täyte 2:
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2 rkl pakastekuivattua vadelmaa (jätin pois koska lähikaupan valikoimassa ei tätä ollut)

koristeluun esim:
- pakastekuivattua vadelmaa
- suklaarouhetta
- koristerakeita
- tuoreita vadelmia

Valmista ensin pohja:
1. Murskaa keksit hienoksi ja sulata voi. Sekoita voi keksimurujen sekaan.
2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille suojakalvo tai foliota (itse käytin vuokasprayta). Levitä keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi

Valmista täyte 1:
1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
2. Kuumenna vadelmat kattilassa ja keitä hetki kunnes ne soseutuvat. Painele siivilän läpi kulhoon. Lisää kulhoon paloiteltu valkosuklaa ja 1 dl kermaa. Kuumenna varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.
3. Vaahdota 2 dl kuohukermaa vaahdoksi
4. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos vadelmaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Kääntele kermavaahto varovaisesti vadelmaseoksen joukkoon
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta viileään hyytymään noin puoleksi tunniksi

Valmista täyte 2:
1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
2. Paloittele suklaa kulhoon ja lisää joukkoon 1 dl kermaa. Kuumenna varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut.
3. Vaahdota loput 3dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi
4. Kuumenna vesitilkka ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos suklaaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
5. Kääntele kermavaahto ja pakastekuivattu vadelma varovaisesti suklaaseoksen joukkoon
6. Kaada täyteseos vuokaan vadelmatäytteen päälle
7. Hyydytä viileässä vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista

Irrota hyytynyt kakku vuoasta varovaisesti ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti