26. helmikuuta 2018

Duchesse-perunat

Parisen viikkoa sitten viikonloppuna kokkailtiin murusen kanssa hartaudella keittiössä. Ajatus lähti kotitekoisesta bearnaise-kastikkeesta ja päättyi leivitettyihin porsaan leikkeisiin, yrttiporkkanoihin ja näihin duchesse-perunoihin. Duchesset ovat olleet todo-listallani jo pitkään, mutta koska ovat vaikuttaneet niin suuritöisiltä, niin olen aina tekemistä lykännyt. Nyt käytettävissä oli kaksi käsiparia ja aikaa ihan niin paljon kuin tarvittiin, eli tuumasta toimeen ja nautiskelemaan harrastuksen pariin!

Perunoiden valmistaminen oli minun hommani. Loppujen lopuksi homma kävikin vaivattomasti ja yllättävän nopsaan minulla oli perunamassa pursotinpussissa. Massa oli pursottamiseen melko jäykkää ja vasta jonkun ajan päästä huomasin että olin unohtanut perunoista kerman kokonaan. Makuun tuo puute ei varmaan vaikuttanut. Sain perunat pursotettua kuitenkin ihan kohtuullisesti. Jälkeenpäin mietin, että erimuotoinen, hieman pyöreämpi tylla olisi saattanut olla parempi, jolloin massasta olisi saanut pursotettua kauniimpia ruusukkeita. Paisto jäi perunoissa hieman vajaaksi, koska kastike valmistuikin yllättävän nopsaan. Lautasella oli kuitenkin hieno kokonaisuus, joka kruunasi viikonlopun ja toi hymyn huulille ruokapöydässä. (Ohje: Kotivinkki 2/2018)



30 kpl

500 g perunoita
0,5 dl kermaa
25 g voita
2 kananmunan keltuaista
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä
2. Soseuta perunat ja sekoita joukkoon kerma, pehmeä voi ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja mausta
3. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota siitä ruusukkeita uunipellille leivinpaperin päälle
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat kauniin ruskeita

1 kommentti: