6. joulukuuta 2018

New Orleansin kreoliburgeri

Burgerimiehen reseptien testaaminen jatkuu – johan tässä taukoa burgereista tuli pidettyäkin! Tämän burgerin ristiriitaisia fiiliksiä aiheuttava aines oli varsiselleri, joka ei vaan oikein taivu suuhuni. Rohkeana tietenkin suostuin maistelemaan ja sopivasti annosteltuna selleri antoikin kivan raikkaan rouskeen burgerin muhkean täyteläiseen makumaailmaan. Eli sellerille on nyt tehty tilaa omassa makumaailmassa!

Aivan uusi juttu oli maustevoin käyttö burgerissa ja se toimikin loistavasti! Kaloreitahan tässä on ihan vaikka muille jakaa, mutta ei tämä onneksi ihan jokapäiväistä arkiruokaa ole. Reilu satsi vihreää tasapainotti burgeria onneksi hieman, voi ainakin kuvitella syövänsä terveellisesti. Maustevoihin innostuttiin tämän burgerin jälkeen muutenkin ja itsemaustettua voita on syöty jo pariinkin otteeseen possun pihvien kanssa. Alkuperäinen ohje tähän burgeriin siis Akseli Herleviltä, mutta tuttuun tapaan alla on hieman sävelletty ohje.



4 burgeria

4 burgerisämpylää
hieman voita tai margariinia
1 dl majoneesia
burgeripihviä
4 Monterey Jack (tai cheddar) –siivua

maustevoi:
80 g voita
0,5 tl kuivattua timjami
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
0,5 tl curryjauhetta
0,5 tl (jauhettua) mustapippuria
1 tl worchestershire-kastiketta
0,5 tl srirachaa

marinoitu kaalisalaatti:
2 dl kaalisuikaleita
1 vihreä paprika
1 varsisellerin varsi
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

lisäksi:
2 dl suikaloitua jäävuorisalaattia
12 viipaletta maustekurkkua

1. Valmista ensin maustevoi. Pehmennä voi varovaisesti mikrossa ja sekoita mausteet joukkoon tasaisesti. Laita voi leivinpaperin päälle ja rullaa pötkyläksi paperin avulla. Nosta voi jääkaappiin jähmettymään
2. Valmista marinoitu kaalisalaatti. Hienonna paprika ja sellerin varsi ja sekoita ne kaalisuikaleiden joukkoon kulhoon. Sekoita joukkoon valkoviinietikka ja oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria ja jätä salaatti maustumaan
3. Valmistele muut ainekset: suikaloi jäävuorisalaatti ja voitele burgerisämpylöiden leikkuupinnat kevyesti voilla. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Viipaloi maustevoi.
4. Laita burgeripihvit paistumaan pannulle. Kun ensimmäiset puolet ovat valmiit, käännä pihvit. Laita paistopinnoille viipaleet maustevoita ja sen päälle juustosiivut. Paista pihvit kypsiksi.
5. Paahda sämpylät uunissa ja anna niiden jäähtyä hetki. Levitä majoneesi sämpylöiden leikkuupinnoille.
6. Kokoa burgerit: laita pohjasämpylän päälle ensin jäävuorisalaattia ja sen päälle suolakurkkuviipaleita. Nosta pihvit salaatin päälle ja nostele pihvin päälle marinoitu kaalisalaatti. Paina lopuksi päälle sämpylän kansipala ja nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti