23. tammikuuta 2020

Kanafajitat

Nyt ollaan sitten ajauduttu siihen tilanteeseen, että minunkin taskussani on kuntosalin avain! Liikunta – muodossa tai toisessa - on aina ollut osa elämääni, mutta viimeisen parin vuoden aikana energia ja aika on tuntunut menevän moniin muihin asioihin - sekä töissä, että yksityiselämässä.

Vajaa vuosi sitten murunen osti salijäsenyyden ja puolisen vuotta katselin, kun hän kävi reippaana useamman kerran viikossa ryhmäliikuntatunneilla tai kuntosalilla. Alkoi pikkuisen tuntua siltä, että pakkohan tässä on itsekin taas innostua asiasta ja aloittelin syksyllä kuulan heiluttelun ja levyjen nostelun tässä taloyhtiömme pienellä kotisalilla. Neljän kuukauden jälkeen uskaltauduin sitten minäkin jäsenyyden ostamaan ja muutama ryhmäliikuntatunti on nyt tullut jo kokeiltua, samoin kuin kuntosalin tarjontaan tutustuttua.

Säännöllinen liikuntaharrastus aiheuttaa hieman etukäteismiettimistä arkiruokailuihin, varsinkin kun käymme murusen kanssa treenaamassa yhdessä joka toinen viikko, kun lapset ovat toisilla vanhemmillaan. Eli kukaan ei ole laittamassa ruokaa valmiiksi, vaan salireissun ja suihkun ja pikavenyttelyn jälkeen on vuorossa vielä ruuan laittoa, vaikka vatsa jo siinä kohtaa iltaa alkaa kurnia. Tietysti tässä kohtaa voisi ennakoida ja tehdä sunnuntaina pari isompaa satsia ruokaa, joista on helppo arki-iltasin lämmittää, mutta aikuisten viikolla haluamme nauttia myös hyvästä ja tuoreesta ruuasta ja yhteisestä aterioinnista. Onneksi ruoka-aika voi olla vähän myöhempäänkin silloin kuin lapset eivät ole ruokittavina!

Kuin tilauksesta tähän hätään tuli Jamie Oliverin 15-Minute Meals -ohjelma, jota olin alkanut syksyllä – kuten myös kaikkia muitakin Jamien ohjelmia – tallentaa. Nyt olenkin katsonut ohjelmaa urakalla ja kirjoittanut sieltä ylös ohjeita, jotka on helppo toteuttaa myös salipäivän päätteeksi. Osan valmisteluista voi tehdä ennen treeniä ja itse kypsentämisvaihe sujuukin sitten nopsaan - periaatteessa 15:ssä minuutissa! Myös kaupassa käynti täytyy keskittää yhteen päivään, eli arkipäivien ruokalista täytyy miettiä etukäteen. Mutta tämähän minulta käy!

Ensimmäisenä Jamien ohjeista tein kanafajitaksia. Jamie käytti tässä fetaa, mutta meillä tässä käytettiin cheddaria – ihan vain siksi, että sain jämät jääkaapista käytettyä järkevästi. Jamien ateriassa oli lisäksi vielä papu-riisipaistosta, mutta minä jätin sen pois ja varasin kaksi tortillalettua molemmille. Todella hyvää ja ennen kaikkea nopsaa valmistaa! Ennen treeniä pilkoin kasvikset valmiiksi ja maustoin broilerit. Treenin jälkeen vain kypsennys ja syömään!2 annosta

1 iso paprika
1 iso punasipuli
tilkkanen oliiviöljyä
2 broilerin fileepihviä
suolaa
1 tl savupaprikajauhetta

lisäksi:
4 tortillaa
salsakastiketta
cheddarraastetta
turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria hienonnettuna

1. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kuori punasipuli. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi. Paahda kasvikset kuumalla pannulla, lisää halutessasi tilkka oliiviöljyä.
2. Ripottele suola ja savupaprikajauhe leivinpaperin päälle. Kääntele broilerit mausteseoksessa ja nuiji niitä kevyesti litteämmäksi leivinpaperin välissä. Paista broilerit kypsiksi pannulla ja leikkaa ne viipaleiksi.
3. Levitä tortillan päälle ensin salsaa, sitten paprika-sipuliseosta ja broileria. Lisää vielä juustoraastetta, jogurttia ja korianteria. Kääräise rullaksi ja nauti lämpimänä.

1 kommentti:

  1. Säännöllinen liikkuminen on tosiaan tärkeää. Minullakin joskus oli jäsenyys kuntosalille, ei tosin enää. Nyt haaveilen ryhmäliikuntatunneista. Uskon, että minulle ryhmäliikunta olisi semmoinen motivaatio, kun siellä on muitakin ihmisiä. Kiitos tästä postauksesta sekä reseptistä myös.

    VastaaPoista